Lidmaatschap & Contributie

Wat is honk- & Softbal en waarom zou je lid willen worden?

Iedereen die wel eens slagbal heeft gespeeld op school moet simpelweg tot de conclusie zijn gekomen dat dit een zeer leuke sport is. Slaan met een knuppel of lat tegen de bal of het gooien en vangen hiervan moet tot de verbeelding spreken. Bij S.C. Vlaardingen Holy spelen wij de professionele variant van slagbal, zijnde honk- en softbal. De sport Honkbal is de variant die veelal alleen door mannen wordt beoefend en softbal is voor zowel mannen als vrouwen en tegenwoordig ook in gecombineerder competities (mannen en vrouwen in één team).

Ben je nog nieuwsgierig naar het verschil in deze twee varianten of wil je meer weten over het spelletje kijk dan op: Wat is honkbal? of Wat is Softbal? Tegenwoordig is er voor de jeugd (jongens en meisjes gezamenlijk) een andere variant en dat is BeeBall, kijk hiervoor op Wat is BeeBall? Ook begeleidt S.C. Vlaardingen Holy het speciale programma G-Honkbal, kijk hier voor bij Wat is G-Honkbal?

Wil je jezelf inschrijven bij onze gezellige vereniging, dat kan direct met ons digitaal inschrijfformulier. Het is geheel vrijblijvend en na persoonlijk contact vanuit de vereniging is het pas definitief.

Begeleiding & Niveau

Vanaf je 4e jaar mag je bij ons al beginnen met het spelen van Beeball, de voorloper van het honk/softbal. Dit team heet bij S.C. Vlaardingen Holy "The Rookies" en staat tevens voor het niveau. Naarmate je ouder wordt ga je steeds verder met de leeftijdsgenoten naar een hoger team, zoals de Pupillen, Aspiranten en Junioren. Na de Junioren waar je tot je 21e mag spelen, wordt de overstap gemaakt naar het senioren niveau.

S.C. Vlaardingen Holy schenkt veel tijd en inspanning aan de jeugd. Het veilig opleiden en bekend maken met de sport gebeurt dan ook onder leiding van ervaren coaches en trainers. De selectie speelt momenteel 2e klasse. Afhankelijk van de leeftijd, en deels op ervaring, worden nieuwe leden ingedeeld in bepaalde teams:

HONKBAL (richtlijn KNBSB)
Leeftijdscategorie Spelsoort M V
t/m 12 jaar (jeugd) G-Honkbal* X X
vanaf 12 jaar (senioren) G-Honkbal (allen die het leuk vinden)* X X
t/m 7 jaar Beeball Rookie X X
t/m 9 jaar Beeball Major X X
t/m 12 jaar Pupillen X X
t/m 15 jaar Aspiranten X X
t/m 21 jaar Junioren X X
vanaf 21 jaar Senioren (Honkbal 2) (HGC) X  
SOFTBAL (richtlijn KNBSB)
t/m 12 jaar Pupillen X X
t/m 15 jaar Aspiranten X X
t/m 21 jaar Junioren X X
vanaf 21 jaar Senioren (DSB) (SB2) (SB3) X X
SLOWPITCH SOFTBAL (richtlijn KNBSB)
vanaf 21 jaar   X X

Meer informatie te lezen in de MATRIX JEUGD en MATRIX SENIOREN onderaan deze pagina!*
*  rekening houdend met vaardigheid en ontwikkeling.

Indeling op ervaring en mogelijk bij onze partner vereniging Gophers

Speeltijden & Periode

Alle teams van onze vereniging spelen de wedstrijden in het weekend. Waarbij de vrijdagavond in het teken staat van de softbal senioren, de zaterdag voor de jeugd en de zondag voor de senioren Honkbal. In het seizoen (maart t/m september) wordt er doordeweeks door de verschillende teams iedere avond buiten getraind. Buiten het seizoen (januari t/m maart) wordt er in de zaal getraind. Een teamsport, met name voor de jeugd, is bij uitstek de manier om nieuwe vrienden en vriendinnen maken. Voor volwassenen is het zeer geschikt om sociale contacten op te doen. Iedere wedstrijd wordt gezellig afgesloten in ons clubhuis onder het genot van een hapje en drankje.

Introductie & proeftrainingen

Natuurlijk willen wij jou bekend maken met de honk- of softbalsport alvorens je verplicht bent voor het maken van enige kosten. Ja kan bij ons 4x gratis meetrainen. Al het materiaal is dan op de vereniging voor je beschikbaar! Geef jezelf op met ons digitaal aanvraagformulier voor de proeftrainingen (het is geheel vrijblijvend).
Of kom tijdens het seizoen langs aan de Zwaluwenlaan 480 te Vlaardingen
 of op één van de zaaltrainingsdagen.

Contributie (2016) Bedrag (€)
Dubbellid 221,00
Senioren (vanaf 18 jaar) 211,00
Leden van 10 tot 18 jaar 152,00
Leden tot 10 jaar  95,00
Niet spelend lid 65,00
   
Inschrijfgeld: éénmalige bijdrage bij aanmelding nieuw lid (bondsbijdrage) 15,00
   
25% korting bij het 3e in leeftijd jongste lid van één gezin  
50% korting bij het 4e in leeftijd jongste lid van één gezin.  

Het (volledige) contributiebedrag moet uiterlijk 1 april van het huidige jaar zijn overgemaakt op ING-rekeningnummer: NL64INGB0001653106 t.n.v. S.C. Vlaardingen Holy o.v.v. naam van het lid.

Vanuit de contributie wordt voor de leden o.a. het spelmateriaal (speelballen, knuppels, helmen en materiaal voor het oefenen van de spelvaardigheid), veld en accommodatie (clubhuis en kleedkamers) ter beschikking gesteld.

Zie hier de procedure contributiebetaling.

Vrijwilligers

De vereniging is gebouwd en wordt onderhouden door vrijwilligers. Leden van S.C. Vlaardingen Holy maken derhalve niet alleen gebruik van de faciliteiten van de vereniging maar er dienen ook naast de betaling van de contributie per seizoen een aantal diensten en/of beurten te worden gedraaid om zodoende bij te dragen aan het instant houden en ontwikkelen van de vereniging. Naar vermogen op basis van ervaring & kunde bieden de individuele leden op die manier een helpende hand voor de begeleiding van teams, wedstrijden en evenementen als wel het draaien van kantinediensten en scheidsrechtersbeurten. Deze diensten en beurten worden gecoördineert door de D&B coördinator. Meer info hieromtrent vind je hier

Let op! Hieronder geplaatste bestanden zijn alleen ter naslag en 'historie'.
Voor actuele (en nieuwe) versies verwijzen wij naar de
website (en desbetreffende bijbehorende pagina's) van de bond (KNBSB).

Comments: 

Wij doen ons uiterste best om correcte en zo actueel mogelijke informatie te verstrekken.
Wij vragen aan een ieder om bij geconstateerde fouten contact op te nemen met de webmaster, zodat wij snel en adequaat kunnen verbeteren.